Oppitunnit

Huuliharppukoulu Janne Ojajärvi tarjoaa huuliharpunsoiton opetusta monipuolisesti eri ikäisille ja tasoisille soittajille. Opetus voidaan toteuttaa joko etäopetuksena tai kasvokkain Joensuussa. Myös ryhmätunnit ovat mahdollisia. Huuliharppujen sävellajeista, malleista tai neuvoa hankintaan voit kysyä Jannelta. Soitonopetuksen musiikkityylit ja sisältö räätälöidään oppilaan tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan. Muiden kaupunkien opettajista vinkkejä täältä.

Esimerkkejä opetettavista musiikkityyleistä: kansanmusiikki, blues, rock, pop, country, irlantilainen kansanmusiikki, elokuvamusiikki, ym. Lisää tietoa ja ääniesimerkkejä musiikkityyleistä täältä.

Esimerkkejä huuliharppujen malleista: blueshuuliharppu (= diatoninen 10-reikäinen huuliharppu), kromaatinen huuliharppu, oktaaviviritteinen huuliharppu (esim. echo tai comet).

Opetuksen aihealueet

Opetus tapahtuu joko etäopetuksena tai lähiopetuksena Joensuussa.

Yksityisopetuksesta kiinnostuneet voivat ottaa Janneen yhteyttä tästä linkistä löytyvällä lomakkeella.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitseeko soittotunneilla osata lukea nuotteja?

Huuliharpunsoiton aloittaminen ei vaadi nuotinlukutaitota. Käytän ajoittain soittotunneilla apuna tabulatuurilappuja joissa on myös nuotit mukana, mutta niiden huomioiminen ei ole välttämätöntä. Jokaisesta kappaleesta ja harjoituksesta on olemassa ääninäyte, jonka avulla on helppo harjoitella kappaletta/harjoitusta.

En ole ikinä soittanut huuliharppua tai mitään muutakaan soitinta. Voinko silti aloittaa huuliharpputunnit?

Tottakai voit. Huuliharpunsoiton voi aloittaa milloin vain taitotasosta, iästä tai muustakaan riippumatta.

En omista huuliharppua. Mistä voisin saada edullisen mutta toimivan huuliharpun soittoharrastuksen aloitukseen?

Tänne olen koonnut suosittelemiani huuliharppumalleja huuliharpunsoiton aloittamisen avuksi: https://huuliharppu.fi/oppimateriaali/vinkkeja-huuliharpun-ostoon
Asiasanat: huuliharppukurssi helsinki huuliharpun soiton opetus huuliharppu huuliharppuopettaja huuliharppukursseja

Onko olemassa nuottikirjaa huuliharpulle, jonka kappaleiden soittamiseen ei tarvitse vaikeita soittotekniikoita (esim. taivutustekniikoita)?

Onpa hyvinkin. Tästä linkistä löytyy sellainen, jossa on paljon kappaleita.