Ohjeet huuliharpun hankintaan huuliharppukurssille

Tällä sivulla annan neuvoja huuliharpun hankintaan pitämilleni huuliharppukursseille. Eri opettajat voivat vaatia erilaisia harppuja. Oman kokemukseni perusteella olen huomannut, että C-sävellajin huuliharppu on yleisin alkeiskurssien huuliharppu.

  1. Osta C-sävellajin huuliharppu. C-sävellajin harpussa lukee kirjain ”C” sen kotelossa ja harpun etuosassa tai ”kyljessä”.
  2. Osta blueshuuliharppu-mallinen huuiharppu. Blueshuuliharpuissa on 10 reikää rivissä. Bluesharpussa ei ole kahta riviä reikiä päällekäin, eikä painettavaa venttiiliä, kuten kromaattisissa huuliharpuissa.
  3. Bluesharpun malli on pääosin makukysymys, mutta halvimmalla kaupoista löytyvällä huuliharpulla soittaminen on haastavaa ja voi tappaa motivaation nopeasti heti alkuunsa. Hyvän huuliharpun soittoharrastuksen aloittamiseen saa noin 30-50 eurolla, riippuen kaupasta ja mallista.

Joensuusta huuliharppuja voi ostaa esimerkiksi Hifi.fi Joensuu -musiikkiliikkeestä (Kauppakaari 1, Joensuu). Voit myös tilata huuliharpun verkosta esimerkiksi Clas Ohlsonista tai Millbrook musicista. Voit myös tiedustella huuliharppujen saatavuutta Joensuussa sijaitsevasta Kimmon soitin -musiikkiliikkeestä (Kauppakatu 19, Joensuu).

Helsingin musiikkikaupoista huuliharppuihin erikoistunein on Millbrook music, joka sijaitsee Kruunuhaassa osoitteessa Pohjoisranta 22.


Tässä muutamia suosittelemiani huuliharppumalleja:

Hohner Special 20 C – https://www.hifi.fi/fi/product/hohner-special-20-huuliharppu-c/HOH-560/20C

Hohner Blues Harp C – https://www.hifi.fi/fi/product/hohner-blues-harp-ms-c-huuliharppu/532/20%20C

Hohner Golden Melody C – http://www.millbrook.fi/tuotteet.php?k=9437&tuotekoodi=542%2F20+C&tuoteryhma_id=183

Hohner Rocket C – http://www.millbrook.fi/tuotteet.php?tuotekoodi=2013%2F20+C&hakustr=rocket#a_-7786013


Kätevintä Hifi.fi Joensuu -liikkeestä tilatessa on tehdä tilaus internetissä ja valita toimitustavaksi ”Nouto liikkeestä” ja valita maksutavaksi haluamansa esim. ”Maksu noudettaessa”. Tällöin myyjät osaavat sitten varmasti varata niitä valmiiksi liikkeeseen myytäväksi.

Jos ovat kaikki loppuunmyytyjä paikallisista musiikkiliikkeistä niin kannattaa voit tilata huuliharpun Clas Ohlsonin verkkokaupasta. Joensuun Clas Ohlsonissa ei huuliharppuja valitettavasti ole.

Älä osta sellaista Marine band -harppua, jossa on naulat ruuvien sijaan. Huuliharput, joiden kansi on kiinnitetty nauloilla on hankala avata ja koota sitä puhdistaessa. Semmoisissa laadukkaissa Marine band -malleissa, kuten ”Marine band crossover” ja ”Marine band deluxe” on ruuvikiinnitys. Ne kuuluvat myös suosittelemiini huuliharppuihin.